Politica de Confidențialitate

și informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
AntBit Project > Politica de Confidențialitate

Document valabil începând cu 15 Decembrie, 2020. Vă rugăm să verificați periodic acest document pentru a fi la curent cu eventualele actualizări. Aici la AntBit credem în transparență și ne pasă de confidențialitatea datelor dumneavoastră. Colectăm strict informațiile necesare pentru a vă furniza serviciile comandate, și le păstrăm în siguranță.

Informații generale

Această Politică explică practicile noastre de confidențialitate pentru antbit.ro (denumit în continuare “Site”). Această Politică de Confidențialitate se aplică tuturor serviciilor furnizate de ANTBIT PROJECT SRL (denumit în continuare “AntBit“, dar și “noi” sau “al nostru”). Această Politică de Confidențialitate explică de ce și cum colectăm dar și cum folosim informațiile personale ale clienților noștri.

ANTBIT PROJECT SRL este înregistrata în Registrul Comerțului sub numărul J12/1179/2020, Cod Fiscal 42459077 cu sediul social în Cluj Napoca, Str. Eugen Ionesco nr. 93 este OPERATOR de date cu caracter personal.

În continuare veți găsi informații despre următoarele:

1. Colectarea informațiilor
2. Cum folosim informațiile
3. Scopul procesării datelor
4. Destinatarii datelor personale
5. Măsurile de securitate
6. Perioada de retenție
7. Drepturile dumneavoastră
8. Limita de vârstă
9. Modificări ale Politicii de Confidențialitate
10. Întrebări și Contacte

1. Colectarea informațiilor

Atunci când accesați și navigați pe Site noi colectăm următoarele informații despre dumneavoastră:

Informațiile transmise de dumneavoastră

Date de contact – recepționăm și salvăm orice informație transmisă prin finalizarea unei comenzi. Formularele de comandă colectează informații despre dumneavoastră ce includ: nume și prenume, CNP sau NIF, adresă poștală (domiciliul / reședință / adresă de corespondență), număr de telefon, adresă de email, date localizare (IP).

Informații pe care le primim prin folosirea serviciilor noastre

Informații Automate – atunci când vizitați site-ul nostru noi colectăm informații, care pot constitui date personale. Aceste informații includ adresa de ip, url referral, ultima pagină vizitată, tip-ul de browser folosit, sistemul de operare. Putem înregistra data și ora accesării dar și numărul de click-uri realizate pe site-ul nostru.

Unelte de măsurare a traficului – Folosim servicii de măsurare a traficului puse la dispoziție de terțe părți (Google Analytics) pentru a colecta informații despre utilizarea Site-ului, cum ar fi vizitele, paginile vizitate. De asemenea urmărim și popularitatea conținutului publicat. Uneltele de măsurare a traficului folosesc tehnici specifice de urmărire (de exemplu: cookies) pentru a recunoaște dispozitivul și a analiza informațiile despre dumneavoastră și pot colecta următoarele informații: ce pagini ați vizitat dar și cât timp ați petrecut pe aceste pagini, adresa dumneavoastră de IP, ce sistem de operare folosiți, ce browser folosiți precum și ce site ați vizitat înainte de a ajunge la site-ul nostru.

1. Log-uri informații – Atunci când vizitați Site-ul, accesați conținutul furnizat de noi, folosiți serviciile noastre, folosiți aplicația de chat, ne adresați întrebări, solicitați asistență tehnică în legătură cu serviciile furnizate, ne trimiteți email sau participați la concursuri sau completați formulare de satisfacție pe site-ul nostru automat colectăm și stocăm o serie de informații în fișierele de tip log. Aceste informații, includ adresa de IP, adresa web, site-ul vizitat înainte, adresa web de ieșire, browser-ul folosit, sistemul de operare, data și ora, tipul de solicitare transmisă dar și eventualele erori recepționate de la Site sau servicii.
2. Alte informații – De asemenea noi recepționăm și stocăm orice informație pe care dumneavoastră o transmiteți pe Site-ul nostru, prin Chat-ul nostru, email , telefon sau orice altă comunicare cu echipa noastră sau în legătură cu furnizarea serviciilor contractate. De fiecare dată când ne contactați, noi vom înregistra ticket-ul, chat-ul sau convorbirea telefonică pentru a ne asigura că avem informații exacte, astfel încât să putem oferi serviciile contractate dar și ca suport pentru acțiunile realizate de echipa noastră în cazul unei reclamații la adresa răspunsului primit de la noi.

2. Cum folosim informațiile

Informațiile pe care le oferiți dumneavoastră:

Colectăm, stocăm și utilizăm informațiile pe care le furnizați pentru următoarele motive:

1. Informațiile de contact – pentru a vă contacta în legătură cu comenzile dumneavoastră, starea serviciilor, schimbări de funcționalitate pentru serviciile noastre dar și pentru Site. De asemenea, atunci când v-ați exprimat acceptul expres pentru a vă trimite informări despre noile noastre servicii/ oferte speciale sau notificări periodice. Noi folosim email-ul, telefonul sau mesaje de tip text (SMS) pentru a vă informa în legătură cu eventuale probleme ale conturilor de hosting, întreruperea funcționalității serviciilor respectiv update-uri sau îmbunătățiri ale serviciilor.
2. Plați și informații financiare – aceste informații sunt necesare împreună cu informațiile de contract pentru a vă deschide un cont de client, pentru a finaliza o comandă nouă sau pentru a prelungi un contract existent, pentru a începe un contract nou, pentru a emite o factură și pentru a ne îndeplini obligațiile legale și fiscale.

Informațiile despre folosirea dumneavoastră a serviciilor noastre

Noi colectăm, stocăm și folosim informațiile pe care le primim ca urmarea a folosirii serviciilor noastre pentru următoarele motive:

1. Informații automate – pentru a identifica problemele cu serverele noastre, pentru a administra Site-ul și serviciile noastre. Aceste informații nu pot identifica o persoană decât pentru a preveni o fraudă sau abuz pe Site-ul nostru sau la adresa sistemelor noastre.
2. Unelte statistică – pentru a îmbunătăți serviciile și Site-ul nostru.
3. Informațiile din log-uri – pentru a identifica eventualele probleme, administra Site-ul nostru.
4. Alte informații – pentru a administra contul dumneavoastră și comenzile realizate, pentru a avea informații corecte și relevante în cazul unei dispute/reclamații dar și pentru a identifica elemente concrete care ne pot ajuta să îmbunătățim serviciile furnizate.

3. Scopul procesării datelor

Atunci când accesați ori folosiți Serviciile noastre, trebuie să colectăm, utilizăm informațiile dumneavoastră conform acestei Politici. Respectăm confidențialitatea și respectăm câteva principii fundamentale când procesăm datele personale:

  • Vom colecta minimul de informații personale, care sunt necesare pentru a putea livra Serviciile contractate
  • Oferim transparență completă despre cum vom folosi informațiile dumneavoastră pentru a ne respecta obligațiile legale cu respect pentru confidențialitatea dumneavoastră
  • Ne asigurăm că folosim informațiile doar pentru scopul pentru care ne-ați oferit acceptul

Datele personale sunt prelucrate, conform acestei Politici, pentru:

1. Contract – pe baza comenzii dumneavoastră de furnizare a serviciilor și produselor din oferta comercială a AntBit (ex. înregistrarea și prelungirea domeniilor web, servicii de găzduire, certificate SSL, servere virtuale, servere dedicate, servicii de dezvoltare și administrare pagini web și aplicații, servicii de promovare. servicii de consultanță).
2. Obligații legale – raportarea către Agenția Națională de Administrare Fiscală și alte instituții de stat (la solicitarea expresă a acestora) pentru îndeplinirea activităților aferente controalelor autorităților, cum ar fi ANAF, ANPC, ANSPDCP, IPJ, Parchete etc.
3. Interesul legitim – necesar pentru scopuri legitime interesului nostru, cum ar fi:

  • să oferim clienților noștri produsele sau serviciile comandate;
  • să identificăm și să prevenim activitățile ilegale, fraudă;
  • să îmbunătățim securitatea rețelei și a sistemelor informatice;
  • să înțelegem mai bine cum interacționează vizitatorii cu site-ul nostru;
  • să identificăm eficiența campaniilor promoționale și de marketing;

4. Consimțământ – ne bazăm pe acceptul dumneavoastră de a folosi datele dumneavoastră personale pentru a vă livra produsele sau serviciile comandate, pentru a trimite informații de marketing (email-uri periodice , newslettere, maxim 1 pe lună dar și oferte promoționale) prin email. Vă puteți retrage acceptul pentru primirea informațiilor de marketing în orice moment actualizând setările din contul dumneavoastră de client.

4. Destinatarii datelor personale

Datele dumneavoastră personale pot fi transmise către următoarele categorii de destinatari:

1. Persoana vizată sau reprezentanții săi;
2. Organizații naționale sau internaționale (ex: RoTLD, Tucows Inc., Eurid, etc)
3. Autorități publice din Romania (ex: ANAF, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Parchete, IGP, etc) și din străinătate (ex: Comisia Europeana, autorități fiscale, instanțe etc).

Datele personale pot fi transferate către entități din Uniunea Europeana, EEA sau din afara UE doar în scopul pentru care persoana vizată a depus comanda pe site-ul AntBit. Datele personale transmise vor fi cele declarate de persoana vizată și neexcesive prin raportare la scopul pentru care se impune trimiterea către un anumit terț.

În privința datelor personale transferate către Tucows Inc. (Canada), având calitatea de operator, există DECIZIA nr. 173/12.12.2006 a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (privind recunoașterea unui nivel de protecție adecvat a datelor cu caracter personal asigurat de Legea Canadiană din 13 Aprilie 2000).

5. Măsurile de securitate

Folosim Secure Sockets Layer (SSL) pentru a cripta informațiile pe care le completați pe Site cu scopul de a proteja securitate și integritatea lor către și dinspre Site. Atunci când stocăm informațiile, datele critice și sensibile ne asigurăm că acestea sunt criptate.

Avem implementate măsuri fizice, electronice/software și proceduri în legătură cu colectarea, stocarea și dezvăluirea informațiilor care pot duce la identificarea unui persoane. Procedurile noastre, impun în unele cazuri să vă solicităm dovezi ale identității dumneavoastră înainte de a vă pune la dispoziție informațiile sau a da curs solicitărilor dumneavoastră.

Pentru a proteja contul dumneavoastră împotriva accesului neautorizat, am implementat măsuri de management al sesiunilor și expirare automată. Ca măsură suplimentară de securitate, vă recomandăm să vă deconectați folosind opțiunea Log-out atunci când ați terminat de folosit contul de client și să nu vă salvați parolele în browser.

Deși suntem dedicați securității datelor și luăm măsurile necesare pentru a asigura un nivel de securitate ridicat trebuie să știți că nici o transmisie de date peste internet nu poate fi garantată ca fiind sigură. Prin urmare, trebuie să luați act că nu ne putem asuma garantarea securității completă a datelor personale pe care le transferați prin Internet către noi.

6. Perioada de retenție

Păstrarea și prelucrarea datelor personale se realizează pe durata de valabilitate a contractelor încheiate cu AntBit ori de valabilitate a domeniilor înregistrare prin intermediul Site-ului, la care se adaugă 10 ani de la încetarea relației contractuale sau expirarea domeniilor, dacă printr-o prevedere legală aplicabilă nu este necesară păstrarea pe o perioadă mai mare.

7. Drepturile dumneavoastră

In calitate de persoană vizată, cu privire la Datele personale proprii aveți următoarele Drepturi:

1. dreptul de acces la date;
2. dreptul de rectificare a datelor în urma identificării persoanei solicitante;
3. dreptul de ștergere a datelor;
4. dreptul la restricționarea datelor;
5. dreptul la portabilitatea datelor;
6. dreptul la opoziție;
7. dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automată, inclusiv profilare;
8. dreptul de a vă adresa Autorității Naționale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și Justiției.

Accesând secțiunea Cont client din Aria de Clienți, puteți accesa, modifica, corecta informații asociate contului dumneavoastră. În măsura în care aveți nevoie de asistență suplimentară sau doriți să vă exercitați aceste drepturi puteți să ne contactați folosind informațiile prezentate în această Politică in secțiunea “Întrebări și Contacte”.

8. Limita de vârstă

În concordanță cu Termenii și Condițiile AntBit, nu oferim servicii sau colectăm informații pentru persoane cu vârsta sub 18 ani. În măsura în care aveți dovezi că o persoană minoră (sub 18 ani) a cumpărat servicii sau ne-a oferit informațiile sale personale , vă rugăm să ne contactați folosind informațiile prezentate în această Politică în secțiunea “Întrebări și Contacte”.

9. Modificări ale Politicii de Confidențialitate

Ne rezervăm dreptul de a modifica Politica de Confidențialitate în orice moment. Dacă vom decide că modificăm această Politică, vom adăuga acele actualizări aici sau în orice alt loc în care considerăm că e potrivit astfel încât să fiți informat asupra informațiilor pe care le colectăm.
Dacă realizăm modificări esențiale ale acestor Politici de Confidențialitate, vă vom anunța în cadrul prezentei secțiuni, prin email sau prin intermediul Site-ului cu cel puțin 15 zile înainte ca aceste modificări să aibă efect.

10. Întrebări și Contacte

Dacă aveți orice întrebări legate de această Politică de Confidențialitate, dacă doriți să vă exercitați oricare din drepturile dumneavoastră în legătură cu informațiile personale vă rugăm să ne contactați Data Protection Officer-ul nostru în scris printr-o adresă datată și semnată, însoțită de copia cărții de identitate, transmisă către AntBit la adresa Str. Eugen Ionesco, nr.93, Cluj Napoca, Cluj, Cod Postal 400366 sau prin email la adresa office@antbit.ro.

În cazul în care veți adresa o solicitare privind exercitarea drepturilor dumneavoastră privind protecția datelor, vom răspunde solicitării în termenul de o lună.

Acordul dumneavoastră pentru operațiunile de prelucrare este exprimat odată cu depunerea unei comenzi online în conformitate cu prevederile Legii nr. 667/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

www.antbit.ro folosește cookie-uri sau alte tehnologii asemănătoare pentru ca experiența dumneavoastră să fie cât mai plăcută.